Canon стартира собствен фотохостинг

0
7
Почти веднага след съобщението за въведеното от Flickr ограничение за вход в услугата стана известно, че друга голяма компания – Canon – стартира негов конкурент. Фотохостингът се нарича irista (с малки букви), базиран е на принципа на съхранението на данни в облак и предлага възможност за качване в него на снимки от разнообразни устройства, както и тяхното организиране по различни начини и споделянето им в социалните мрежи. Снимките могат да бъдат качвани както по традиционния начин, така и с помощта на специална програма или чрез импортиране (автоматично или ръчно) от Facebook или Flickr.


Услугата е насочена основно към професионалните фотографи, отколкото към редовите потребители. Допуска се качването на всички популярни формати, включително RAW. В допълнение, irista предлага индексиране на всяка снимка и разширено търсене чрез четири филтъра: по тагове, по тип на устройството, от което е качена снимката, по тип на обектива, с който е заснета тя, или по принадлежност към социалните мрежи.

За разлика от новината за отмяната на входа във Flickr чрез външни акаунти irista поддържа влизане чрез Facebook, Google, Yahoo!, Windows Live и Canon ID. Безплатният вариант на регистрация предоставя на потребителя 10 GB пространство за съхранение на снимки, които могат да бъдат увеличени до 50 или 100 GB срещу съответно 5 и 11 евро на месец или 49 и 109 евро годишно.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за