Carnival Corp., най-големият оператор на круизни кораби в света съобщиха за пореден път, че са станали жертва на хакерска атака – за четвърти път в рамките на малко повече от година и за втори път през календарната 2021.

Атакуващата страна е успяла да достигне до имейл кутии и лична информация, финансови и здравни данни, свързани с гостите, служителите и корабните екипажи, предава ThreatPost. Изданието припомня, че Carnival е компания, която управлява истинска флотилия от плавателни съдове за забавления и компании, сред които Carnival Cruise Line, Princess Cruises, Holland America Line, Seabourn, P&O Cruises (Австралия), Costa Cruises, AIDA Cruises, P&O Cruises (Великобритания) и Cunard. В изпратено до засегнатите от атаката лица, Carnival съобщават, че неизвестна страна е достигнала ограничен брой имейл акаунти, както и до неназован брой информационно-технологични системи.

От компанията заявяват, че пробивът е осъществен през март тази година, а сред достигнатите от хакерите данни присъстват имена, адреси, телефонни номера, номера на паспорти, дата на раждане, здравна информация, а в някои случаи и номера на социалните осигуровки. Carnival алармираха за пръв път, че са станали жертва на пробив през март миналата година, а след това и през август, в атака, в която участвал и рансъмуер. Нова атака към мрежата на компанията е била проведена и през декември.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари