CEA рзработва стандарт за безжично зареждане на акумулатори

0
19

От асоциацията за потребителска електроника CEA (Consumer Electronics Association) съобщиха за създаването на работна група R6 WG17, която ще се занимава с разработката на стандарт за безжично зареждане на акумулатори за мобилни устройства. В този стандарт ще присъстват спецификации за оборудване, препоръки за правилна експлоатация, както и всичката необходима документация.

Отбелязва се, че на изложението CES 2010 са били демонстрирани множество различни мобилни устройства, които позволяват осъществяването на безжично зареждане на акумулатори, като всеки от производителите на тези устройства е използвал собствена разработка в тази сфера, което често е отличавало устройствата едно от други. За това е взето и решение за създаването на група, която е предназначена да разработи един универсален стандарт за безжично зареждане, който позволява създаването на съвместими устройства, а също така, създаването на един стандарт ще позволи и възможности за по нататъшни разработки в тази насока.

За предполагаем срокът на пускането на финалните спецификации на единствения стандарт за безжично зареждане на акумулатори за мобилните устройства, информация все още няма.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари