CES 2019 имаше над 4500 изложители от цял свят, но малкият стартъп Lora DiCarlo се оказа в центъра на неочакван скандал. Нейната секс играчка Osé, която използва микророботика, за да създаде „биомимикричен ефект“, по-добър от вибратор, разбуни духовете в Лас Вегас.

Организаторите на изложението най-напред връчиха награда за иновации CES Innovation Award на оглавяваната от Лора Хадок компания. После ѝ дадоха правото да изложи продукта си на предварителното шоу CES Unveiled, където присъстват над 6000 представители на пресата.

А след това си взе обратно наградата и отказа на Lora DiCarlo достъп до форума.

„Нямаме никакви заблуди, че ще получим нашата награда. Но това е още една възможност за жените да се изправят и да говорят сами за себе си“, казва Хадок.

Според нея, ако за известната порно компания Naughty America няма проблем да излага продукцията си в Las Vegas Convention Center, същото трябва да се отнася и за нейния стартъп.

„Lora DiCarlo не се вписва в нито една от съществуващите ни категории продукти и не би трябвало да е приета за програмата за награди за иновации“, заяви говорителката Сара Браун. „Съобщихме тази позиция на Lora DiCarlo. Извинихме се на компанията за нашата грешка“.

„Солана, секс андроидът, не беше скрита от публиката. Тя имаше интервю на живо, което беше направено точно на етажа на CES. Представянето беше изключително провокативно и не се криеше какво е това. Там определено има двоен стандарт“, завършва Хадок.

9
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
8 Отговори на коментарите
8 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
9 Автори на коментарите
👍🏾👳🏿‍♂️👩🏿‍💻👨‍👨‍👧‍👦🏳️‍🌈🇺🇳🇪🇺🌈Цар НавуходоносорПалуестиниецpix3lасда Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
👍🏾👳🏿‍♂️👩🏿‍💻👨‍👨‍👧‍👦🏳️‍🌈🇺🇳🇪🇺🌈
👍🏾👳🏿‍♂️👩🏿‍💻👨‍👨‍👧‍👦🏳️‍🌈🇺🇳🇪🇺🌈

Още едно доказателство за дискриминация спрямо жените от страна на група от възрастни бели и хетеросексуални закостенели хора.

Време е жените да бъдат с равни права пред мъжете. Доминацията на белите мъже ще е до време!

Кьорав кон
Кьорав кон

„Време е жените да бъдат с равни права пред мъжете.“ Нещо и Вие не знаете какво искате ми се струва? Хем равни права, хем пред мъжете…къде е равенството във втория случай?

Тони Стоянов
Тони Стоянов

„Хем равни права, хем пред мъжете“ Когато с жена ми сме на едно мнение се взима моето, когато сме на различни се взима нейното. 😀 Иначе за равните права съм съгласен дори ако „👍🏾👳🏿‍♂️👩🏿‍💻👨‍👨‍👧‍👦🏳️‍🌈🇺🇳🇪🇺🌈“ си жена с електро познания ела на обекта, че и без това с този грип хора липсват.

отвес
отвес

Време е наистина да спрат да си връткат задниците по офисите и да се захванат с мъжката работа, ама надали. То затова политиката е за меки китки, щото нищо не се върши, а се надуват балони по цял ден.

асда
асда

Само сексист, вижда сексизъм, там където няма.

pix3l
pix3l

Е, че сега как е? Жените и сега си застават пред мъжете, кво хленчиш… друг е въпроса, че се напълни с джендъри.

Палуестиниец
Палуестиниец

Жените си имат същите права.
Знаете ли в цяла България колко овчари се търсят ?
А какъв недостиг има на заварчици…
Има работа има и права, никой не ги спира да работят

Цар Навуходоносор
Цар Навуходоносор

Много сериозна ирония на „развиващия се“ свят. Жалко ,че хората не са разбрали хумора вложен в главния коментар.

👍🏾👳🏿‍♂️👩🏿‍💻👨‍👨‍👧‍👦🏳️‍🌈🇺🇳🇪🇺🌈
👍🏾👳🏿‍♂️👩🏿‍💻👨‍👨‍👧‍👦🏳️‍🌈🇺🇳🇪🇺🌈

@Цар Навуходоносор,

Така е, чак не мога да повярвам, че се появи човек да го схване.

П:)