CES 2016: Анонс на Remix OS 2.0 – десктоп графична среда за Android

4
44

На миналогодишното изложение CES 2015 не особено известният китайски стартъп Jide показа собствено хибридно устройство, което прилича на Microsoft Surface, но работи под управлението на операционната система Android и специалната графична среда Remix OS. Всъщност, това си е същият Android, но преработен за използване в персоналните компютри и таблети. Тази година, на CES 2016, Jide представиха нова версия на Remix OS, както и компютри работещи с нея.

 

На изложбата в Лас Вегас бе представена Remix OS 2.0, която вече доста прилича на класически Windows, но с особеностите и приложенията за Android. Въведена е пълноценна многопрозоречна среда, като програмните прозорци могат свободно да се местят и да се превключва работата между тях. Има таскбар със стандартно меню, както и панел за настройки. Системата много прилича на някаква Linux дистрибуция, но вътрешно си е Android, с поддръжката на ARM процесори.

 

Remix OS 2.0 е създадена предимно за двете нови устройства на Jide: миникомпютъра Remix Mini и хибридния таблет Jide Ultra, които използват процесори с ARM архитектура.

 

От 12-ти януари тази година всеки ще може да изтегли дисковия образ на тази система и да я инсталира на почти всякакво устройство с процесор на Intel или AMD.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари