Традиционното присъствие на Google на CES 2019 започна с един интересен анонс. Гигантът очаква, че до края на този месец неговият Google Assistant ще бъде движещата сила за над един милиард умни устройства по света.

В тях влизат Android и iOS телефони, телевизори, слушалки, часовници, умни колонки и дисплеи.

Това става съвсем скоро, след като Amazon пък се похвали, че Alexa вече захранва 100 милиона продадени устройства. И двете компании засега не дават по-конкретна информация за отделните видове устройства.

Google добави още, че Assistant вече разбира 30 езика и функционира в 80 държави, а темпото му на разпространение наистина е впечатляващо. За последните 12 месеца броят на активните Google Assistant потребители е скочил четирикратно. На CES 2019 очакваме нови анонси на хардуер, който да се възползва от умния помощник на интернет гиганта.

С други думи, новото изложение се очертава като още по-впечатляващо от миналогодишното, когато именно Google Assistant „спечели“ надпреварата между умните асистенти в Лас Вегас.

6
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
3 Отговори на коментарите
4 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Иван
Иван

Слуша или подслушва? Купих си тонколонката миналата година. Телефона ми е в хола, тя в спалнята. Говорим си с жената неща преди да си легнем и хоп на другия ден вижда реклами, за неща, за които сме си говорили. Не може лятото да говориш за ски в Банско и на другия ден да ти се предлагат хотели там. Малко е creepy.

Терминатор
Терминатор

Намирисва на Скайнет! 🙁

_nib_
_nib_

ко намирисва
направо смърди та се не трае

Бачи Кико
Бачи Кико

Кат си си сложил колонката да те слуша кво правиш в спалнята се радвай, че още не е почнала да ти дава акъл как да клецаш 😉

Умерен Ретроград
Умерен Ретроград

Продължавам да не разбирам защо хората си вкарват този шпионин в къщите, пък после се чудят защо със информацията се злоупотребявало.
А пък за тези „колонки“ даже пари искат.
Ами личната информация струва пари, при това много, а масово се подарява или заменя срещу услуги със съмнителна стойност.

Oracle
Oracle

А Добрютрю …
Ако някой си мисли, че никой не го следи, подслушва и лала, бая се заблуждава.
Свиквайте, така ще е занапред, дори и за тези, които ползват алтернативни операционни системи, както и тези, които се доверяват на прехвалените гугъл андроид/линукс и лала, ужким свободен софтуер … всичко си е чиста проба шпионаж. Няма кой да ти прави софтуер за без пари /хеле пък качествен/, тава е някаква илюзия.