fbpx
13.8 C
София

Character.AI: Как да използвате тази забавна алтернатива на ChatGPT

Най-четени

Докато ChatGPT решава „проблеми с капацитета“, други текстови генератори бързо се борят за неговото място.

Този нов базиран на изкуствен интелект чатбот обаче е повече от просто алтернатива на ChatGPT — той позволява да се провеждат чатове на живо с всякакви герои в реално време. Текстовият генератор с подходящо име Character.AI в момента е в бета режим, но е забавен начин не само да разговаряте със знаменитости, исторически личности и измислени герои, но дори можете да създадете такива и сами.

Как да изберете герой за чат

Когато влезете в уебсайта на Character.AI, ще видите известие за правила и условия, които трябва да имате предвид и да се съгласите, преди да продължите. По-специално, известието иска да имате предвид, че разговорите, които водите, са измислени и че не трябва да приемате нищо, което те казват насериозно.

Също така то споменава, че трябва да оцените всяко съдържание, което може да бъде обидно, с една звезда. Това ще помогне на алгоритъма за машинно обучение да научи по-добре как да се изразява по по-подходящ начин.

Прегледът на началната страница дава представа за героите, с които потребителите се интересуват да общуват чрез различните налични секции.

Те включват известни личности, герои от игри, филми и телевизия, герои от анимета, животни, и теми като езиково обучение, дискусии, религия, комедия, философия, политика, история, книги и други.

Тук има пример с героя Марио от Супер Марио. Избирането му автоматично отваря стая за чат и му трябват няколко секунди, за да „събере мислите си“ и да каже няколко думи.

След първоначален отговор, започна дискусия за състезания и за това как ще се открие принцеса Пийч.

Също може и да се използва опцията за търсене в Character.AI за налични аватари.

Има Барби, бившия президент Барак Обама, както и персонажите от книгата Пърси Джаксън, поп звездата Майкъл Джексън и бившия президент Андрю Джаксън.

Извън известните фигури, има и герои, които може да са обикновени хора. Потребителите имат способността да създават нови герои и да ги прилагат с личност по свой избор.

Как да общуваме с герой

Продължаваме примера с общуването с Марио.

Един акцент на Character.AI е, че след като регистрация и вход, той ще запази напредъка на потребителя, така че да може да се върне към разговора, когато пожелае.

Има възможност за използване на микрофон, но при поява на шум, може да се появи затруднение в процеса на разговор.

Засега писането е най-доброто решение.

За съжаление в процеса на разговор той не успя да идентифицира второстепенни герои от видеоиграта Super Mario 64.

При въпрос дали може да има нужда от помощ от някого, като Дори, той не знаеше кой е, но продължи с идеята да се опита да спаси принцеса Пийч.

Hе беше много умел в идентифицирането на враговете, като Goomba, Koopa и Баузър.

Как да създавате и обучавате герои

Както се спомена, имате възможност да създадете свои собствени аватари в текстовия генератор на Character.AI.

Героите не трябва да са известни фигури, те могат да бъдат всичко, което пожелаете от измислени хора до ролеви игри до домашни любимци. Всичко, което трябва да направите, е да изберете Create на началната страница и Create a Character .

След това попълвате параметрите и качвате снимка. След това избирате Създаване. Оттам взаимодействате с вашия аватар, за да го обучите според вашите спецификации.

Можете да зададете вашия герой на Публичен, Скрит или Частен, за да определите дали искате да го споделяте с други.

Как да създадете стая

Създаването на стая ще ви позволи да имате налични герои, които да общуват помежду си. Понастоящем само най-добрите 5000 публични такива в Character.AI са достъпни за вас, за да създадете стая.

За да направите това, можете да изберете Create в началната страница и след това Create a Room, попълнете параметрите, включително и добавяне на героите, които искате в стаята.

Character.AI Feed

Character.AI Feed ви позволява да видите чатове и стаи, които хората са създали, и много от тях са доста забавни. Има и такива само с откъси, които ви позволяват да разберете шегата на това, което вероятно е бил по-дълъг разговор.

Чатовете обаче бързо се губят, ако превъртите далеч от тях, опресните или навигирате далеч от страницата с емисии по някакъв начин. Вероятно това е метод за поддържане на съдържанието свежо.

Разбира се има доста чатове, които се опитват да накарат героите да кажат неща, които противоречат на правилата на Character.AI.

„Човешките потребители“ също използват емисията, за да споделят забавни взаимодействия, които са имали с техните AI герои, като този с LaMDA на Google, който изглежда преминава през някаква екзистенциална криза.

Още неща, които трябва да знаете

  • Character.AI казва, че скоро ще има мобилно приложение за платформата. Въпреки това, както е описано, чатботът може да се използва в мобилни браузъри почти по същия начин, както може да се използва в компютърни.
  • Регистрацията е безплатна преди и след теста за гости.
  • Можете да запазвате и започвате нов чат, да изтривате чатове и да премахвате съобщения.
  • Character.AI планира евентуално да позволи леки псувни.

Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини