fbpx
12.8 C
София

Chime.in – социалната мрежа, която плаща, за да я използват

Най-четени

Калин Карабойчев
Калин Карабойчевhttps://www.kaldata.com/
Калин Карабойчев е управител на Kaldata.com - най-големият български IT портал. Повече от 15 години се занимава активно с разработка и популяризация на услуги в българския интернет.

Докато Facebook печелят милиарди долари с продажбата на реклами в близост до всекидневните постове на потребителите, тези потребители остават в сянката на големия бизнес и не печелят нищо, напротив – губят, като си губят времето с безполезни приложения, пристрастяващи игри и безполезни обиколки из профилите на познати и непознати хора. Това е политиката и основната стратегия на почти всяка социална мрежа, появила се през последните няколко години в мрежата – като Twitter и Google+, например. Пренебрегването на аудиторията е нещо, което обаче някой иска да промени – запознайте се с вече изявилия се предприемач в технологичната индустрия Bill Gross.

Bill Gross се изправя в конкурентната борба срещу лидерите в областта на социалните мрежи с едно наистина предизвикателно предложение към аудиторията. IT специалистът представя социална мрежа, която ще плаща на потребителите, за да я използват – като публикуват снимкови и видео материали, като коментират и стартират публични дискусии. Опитът, който придобива предприемачът в сферата на социалните мрежи, се дължи на заемания му пост на изпълнителен директор в UberMedia. UberMedia са собственици на редица популярни приложения и услуги, внедрени в най-влиятелните социални мрежи в момента. Същите тези UberMedia оповестиха и дебюта на най-новия си продукт още във вторник. Този път не става въпрос за приложение или услуга. Този път UberMedia са се заели с нещо далеч по-мащабно – цяла социална мрежа.

Chime.in не просто ще е интересна на потребителите, защото ще е нова социална мрежа на пазара, но и ще ги поощрява за активността им. Главната идея на Bill Gross в процеса на създаването на сайта е да бъде избегнат момента на безсмислено губене на време в интернет. Изпълнителният директор на UberMedia предпочита това време да бъде инвестирано в нещо полезно – в заработване на пари у дома, докато си седите пред компютъра и сте в Chime.in профила си. Социалната мрежа на Bill Gross ще продава реклами, прикачени към публикациите на потребителите, като 50% от приходите от тези реклами ще бъдат изпращани на автора на съответната публикация. За да набере по-бързо популярност, Chime.in ще бъде достъпна и в мобилна версия. Такава вече могат да си изтеглят всички iPhone притежатели. На собствениците на устройства с мобилни операционна система Android, Bill Gross пожела търпение до момента, в който и те ще имат достъп до социалната мрежа Chime.in.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини