Chrome бавно започва да се утвърждава на пазара за мобилни браузъри

6
20

Мобилната версия на браузъра на Google – Chrome – бавно започва да намира своето място на пазара, засега, обаче, само в Android OS. Макар че още през юни интернет гигантът пусна iOS версия на браузъра си, през ноември тази версия е заемала едва 0,01% от пазара. За сравнение, версията за Android има 4.03%-ов пазарен дял през ноември.

На фона на мобилния пазар като цяло, мобилната версия на Chrome заема дял от 1,14%, което не е особено голямо постижение, но показва, че популярността на браузъра се увеличава с времето.

Chrome може да се използва само при телефони, които работят най-малко с версия 4.0 на Android. Това означава, че, дори да искат, много хора не могат да си я инсталират, просто защото телефоните им не могат да покрият това техническо изискване.

Като оставим Chrome настрана, пазарът за мобилни браузъри изглежда приблизително по следния начин: Safari заема 61,5%, браузърът в Android – 26,1% и Opera Mini – 7%. Най-незначително засега е влиянието на мобилната версия на Firefox. Mozilla обаче упорито работят по адаптирането на браузъра към мобилната среда, така че можем да очакваме раздвижване в тази посока.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
6 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари