Chrome вече ще предупреждава потребителите за спад в цените на разглеждани продукти

2
1087

Най-новата версия на Chrome за Android започна да предлага нова функция за проследяване на цените, която ще предупреждава потребителите при спад на цените на продукти и услуги, които те са разглеждали по-рано. От портала SmartDroid съобщават, че са получили достъп до нова функция на Chrome версия 90, въпреки че изглежда че функцията не е достъпна за всички. Веднъж активиран обаче, Chrome следи отворените раздели за спад на цените на продуктите и изпраща известие, ако това се случи.

Това може да е полезна функционалност за Android потребителите, които нямат достъп до разширения за проследяване на цените като Keepa, които за достъпни за настолния клиент на Chrome. Но изискването да държите отворен раздел, за да проследявате цената на даден продукт, звучи доста тромаво. Надяваме се, че Google ще намери по-елегантно решение, за да може функцията да получи широко разпространение.

Ако вашата версия на Chrome е актуализирана с функцията, можете да я включите чрез менюто с настройки, до което можете да достигнете от иконата с трите точки в горния десен ъгъл на екрана за избор на раздел, където е посочена като „Проследяване на цените“. Ако не се появява, от Android Police и 9to5Google съобщават, че може да се активира ръчно от потребителите, като посетят „chrome://flags#enable-tab-grid-layout“, въвеждайки адреса в URL лентата, а след това от падащото меню изберат „Известия за промяна в цената“.

Новините за функцията за проследяване на цените на Chrome идват само месеци след като браузърът Edge на Microsoft добави инструмент за сравнение на цените, който скоро беше последван от вградена поддръжка за купони и промоционални кодове. Firefox също така изпробва функция за проследяване на цените през 2018 г., наречена Price Wise, въпреки че изглежда функцията не е обявявана официално.

2.4 5 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари