Chrome е на път да задмине Firefox по популярност

2
30

Бразуърът Chrome е един от водещите продукти за отваряне на интернет страници в света, но не е лесно популярността му да бъде изчислена. Миналата седмица Google се похвалиха, че техният браузър е номер едно в света и това може би е вярно в някои отношения, но статистиките на анализаторската компания Net Applications сочат, че Chrome все още е на трето място, след Firefox и Internet Explorer, съобщи Mashable.

Данните на фирмата показват, че преднината на Firefox е много малка и скоро браузърът на Mozilla ще бъде изместен от Chrome. В момента продуктът на Google се използва от 19.08% от потребителите, докато Firefox има пазарен дял от 20.06%. Тенденцията от последната година показва, че нещата ще продължат да се развиват в полза на Chrome. Firefox е загубил 3% от дела си, докато браузърът на Google е спечелил 5%. Данните на Net Applications показват, че Internet Explorer е далеч напред с 54.02%.

Цифрите, цитирани от Google, са на StatCounter, които черпят данни от цялостния трафик, генериран от 3 милиона сайта. Net Applications пък разглеждат какви браузъри са използвали уникалните потребители в отделните сайтове. Това означава, че по отношение на трафика Chrome вероятно наистина е на първо място. Ако използвате главно Chrome, но от време на време пускате Internet Explorer за специфични цели, тогава Net Applications дава по една точка за двата браузъра. StatCounter обаче, отчита кой бразуър използват потребителите най-често и отбелязва това в статистиките си.

Истината вероятно е някъде по средата.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари