Chrome ще започне да блокира досадните реклами във видеата

5
743

Google публикува своя план за блокиране на неприемливите видове реклама, предложени от Коалицията за подобряване на рекламите (Better Ads Standard). В новия вариант са дадени препоръките за блокиране на неприемлива реклама показвана по време на възпроизвеждане на видео.

Новите препоръки са съобразени с основните причини за недоволство на потребителите, които започват да търсят специализирани програми за блокиране на рекламите. За определяне на най-дразнещите видове реклами е проведена анкета сред около 45 000 потребители от 8 държави, която обхваща около 60% от пазара на интернет рекламите.

В крайна сметка три са основни вида най-дразнещи реклами при гледане на видео:
  • Вмъкване на реклами, независимо с каква продължителност, прекъсващи показването на видеото

  • Дълги реклами (над 31 секунди) в началото на видеото, без възможност за тяхното прекъсване 5 секунди след началото на рекламата

  • Показването на големи текстови обяви върху видеата, скриващи над 20% от кадъра или показани точно в средата на кадъра (в централната третина на екрана)

Google заяви, че от 5 август тази година ще започне да блокира в своя уеб браузър Chrome рекламите, които не съответстват на изброените по-горе критерии. Ако притежателят на съответния уеб сайт не отстрани възможно най-бързо тези реклами, то Chrome ще започне да блокира абсолютно всички реклами в този сайт.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари