Chrome ще започне да блокира досадните реклами във видеата

5
613

Google публикува своя план за блокиране на неприемливите видове реклама, предложени от Коалицията за подобряване на рекламите (Better Ads Standard). В новия вариант са дадени препоръките за блокиране на неприемлива реклама показвана по време на възпроизвеждане на видео.

Новите препоръки са съобразени с основните причини за недоволство на потребителите, които започват да търсят специализирани програми за блокиране на рекламите. За определяне на най-дразнещите видове реклами е проведена анкета сред около 45 000 потребители от 8 държави, която обхваща около 60% от пазара на интернет рекламите.

В крайна сметка три са основни вида най-дразнещи реклами при гледане на видео:
  • Вмъкване на реклами, независимо с каква продължителност, прекъсващи показването на видеото

  • Дълги реклами (над 31 секунди) в началото на видеото, без възможност за тяхното прекъсване 5 секунди след началото на рекламата

  • Показването на големи текстови обяви върху видеата, скриващи над 20% от кадъра или показани точно в средата на кадъра (в централната третина на екрана)

Google заяви, че от 5 август тази година ще започне да блокира в своя уеб браузър Chrome рекламите, които не съответстват на изброените по-горе критерии. Ако притежателят на съответния уеб сайт не отстрани възможно най-бързо тези реклами, то Chrome ще започне да блокира абсолютно всички реклами в този сайт.

5
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
2 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Да, бе...
Да, бе...

Досадните реклами във видеата в Youtube, който е собственост на Google? Google ще блокират най-голямото си приходно перо? Не искат пари? Мхм.

Анонимен
Анонимен

Тези реклами изчезват ако си платиш за премиум абонамент.
С това действие ще ударят сайтовете на дадени медии, които нарушават правилата и не слагат бутон за скипване.

Colombino
Colombino

Крадецът вика „Дръжте крадеца!“. Не че им пука кой как дразни юзера, а им пука, че накрая на юзера му писва и си слага адблокер и те спират да печелят от него. Или просто намира друг начин да гледа видеото, като ги прескача тях. Или изобщо не го гледа, щото му писва и се маха от тъпия им сайт с тъпите им реклами.

Анонимен
Анонимен

За това всеки сайт ако има реклами трябва да има и платена версия която да е без.

U4en
U4en

тъп, по-тъп, най-тъп, гугъл