fbpx
-3.9 C
София

Chrome ще показва какво точно се премахва при изтриване на историята

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Уеб-браузърът Chrome, подобно на другите браузъри, разполага с вградена функция за изтриване на историята, но засега не показва какво точно се премахва и в какво количество.

 

В последната версия на Chromium и компилацията Chrome Canary тази информация вече присъства и изчистването на историята става по-разбираема и логична. Така например, в някои случаи изтриването на историята може да няма никакъв резултат, ако броят на изтритите елементи в дадена категория е равен на нула. Сега вече потребителят ще може предварително да вижда точно колко обекта предстоят да бъдат изтрити.

Засега се извежда допълнителна информация за броя сайтове в историята, броя на съхранените изображения и файлове в кеша, както и количеството на данните за автоматично запълване на формите в Глобалната мрежа. Дава се информация и за текстовите бисквитки, данните за хостваните приложения и лицензите за съдържание. При избор на различен период за изтриване на историята (от последния час, от последния ден, от последната седмица, от последните четири седмици, от самото начало), тези числа се променят. Това е особено полезно и удобно при кеш-паметта, понеже веднага се вижда, колко дисково пространство ще се освободи, след нейното изчистване.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини