Chrome ще се бори с рекламните страници, блокиращи бутона „Назад“

8
760

Google възнамерява да постави в своя браузър функция за блокиране на досадната реклама, която не дава възможност за връщане към предишната страница.

Рекламата в интернет е най-разнообразна, но за една от най-циничните и подли реклами се счита тази, която по всички възможни начини се опитва да ви измами, за да кликнете върху рекламния банер. Например, отваряте някакъв линк в браузъра на своя смартфон и виждате надписа: „Честито! Спечелихте чисто нов iPhone X!„. Разбирайки, че това е подвеждане, кликвате върху бутона Back и вече сте щастлив притежател на PS4, а още по-назад – на нов iPad. Именно с този проблем възнамерява да се пребори Google.

Интернет гигантът нарича този трик „Манипулация на историята“. Когато попаднете на подобен сайт, страницата вмъква свои елементи в историята на браузъра. Когато се опитвате да се върнете назад, получават ново рекламно съобщение.

Екипът на Chrome прави промени в кода на браузъра, с които се въвежда специален алгоритъм, който не позволява манипулации с историята. Първоначално Chrome само ще отбелязва тези страници за по-късен анализ. След това ще може да игнорира фалшивите елементи в историята. Функцията ще може да се стартира от скритата настройка #enable-skip-redirecting-records-on-back-forward-ui. Тя е съвсем нова и засега не се препоръчва нейното използване.

8
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
5 Отговори на коментарите
6 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
7 Автори на коментарите
МартинЙднфкфкламеKuzmanovvШишо Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Иван
Иван

А кога ще видим добавки и за Андроид версията на браузъра?

Боби
Боби

https://browser.yandex.com/mobile/ На Яндекс можеш да ползваш добавки а ако си свалиш и адгард приложението добавка няма да имаш и поп ъп страници и реклами а и Яндекс е по бърз и харчи по малки ресурси от Хром

Шишо
Шишо

яндекс… и кгб да те знае кога пръцнеш нал тъй?
трябва е буйно луд човек да позволи това на сибирските варвари.

кламе
кламе

Не се доверявам на уродите от сащ!

Kuzmanovv
Kuzmanovv

Има доста вярно в това, което пишете 🤔, НО в Яндекс има цели ”чепове” за дялане 😉. Далече са от цялостната функционалност на Google, а и когато си под Android & Google, той е доста против да ползваш Яндекс ⛔ . За сметка на това, Яндекс е доста по-малко цензуриран 🛃 😂 😀.

Kuzmanovv
Kuzmanovv

Даниел Десподов, дайте повече info по въпроса❔⏳.

Йднфкф
Йднфкф

В хрома също не работи и функцията назад backspace за това има addon в хром маркета

Мартин
Мартин

В по-предните версии работеше, но беше умишлено изключен, защото по-често се случва връщане на предишната страница при изтриване на текст във формуляр, отколкото употребата му като бутон за страница назад. Напълно подкрепям това.