Chrome 16 може да измести Internet Explorer като най-популярен браузър

4
27

Когато Google Chrome се появи преди две години, всички знаеха, че огромното присъствие на Google в мрежата ще ускори популяризацията на браузъра. Само за 26 месеца Chrome 15 успя да задмине Internet Explorer 8 и се превърна в най-популярния браузър във всички държави по света. Интересното е, че Chrome съществува самостоятелно, докато Microsoft поддържат няколко отделни версии на Inernet Explorer, различни помежду си.

Eдна от причините Chrome да е толкова успешен е механизмът за тихо обновление, което Google използват. Браузърът се обновява автоматично без да се налага потребителите да изтеглят новия софтуер. Погледнато в цифри, Internet Explorer все още стои на челно място с 39-процентово участие на пазара, докато делът на Chrome е 27%. Само за две години обаче, Google успяха да разработят, тестват и промотират Chrome достатъчно добре, така че той да стане основен конкурент на гиганта IE.

Няколко фактора ще окажат решаващо значение върху развитието на Chrome през следващите няколко месеца. Пазарният дял на Chrome ще се увеличи, в следствие на 16-тото поколение на браузъра, което е вече в своята стабилна версия. От своя страна IE9 ще стане по-популярен, тъй като потребителите на Windows Vista и Windows 7 ще получат автоматично обновление на Internet Explorer 8. IE8 ще изгуби позиции, преди да бъде обновен до следващата версия, което ще издигне Chrome 16 и Google може да се окажат начело на класациите през януари.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари