Chrome 41 ще зарежда уеб-страниците с 10% по-бързо

0
16

При използване на бавни Интернет-връзки, времето за зареждане на уеб-страниците става критично. За да се ускори зареждането и изобразяването на Интернет-страниците, често се използват компресиращи трафика прокси-сървъри от типа на Google Data Compression Proxy или Opera Turbo. И още, при използването на тези технологии се икономисва Интернет-трафик.

Патрик Мийнан (Patrick Meenan), известен компютърен специалист на Google, съобщи в своя блог, че в браузъра Chrome версия 41 е вградена нова функционалност, с помощта на която уеб-страниците се зареждат средно с около 10% по-бързо.

Новият Chrome 41 е оптимизиран по няколко начина (Speed Index, Start Render и други), за да се постигне визуално ускорение на зареждането на Интернет-страниците. Най-значителна оптимизация е направена в основния парсер, който в много случаи може правилно да показва строежа и графичните елементи на Интернет-страницата, преди да започне изпълняването на скриптовете. Това не променя стандартните показатели като Page Load Time, DOM Content Loaded и други, но потребителите ще могат предварително да виждат информацията от уеб-страниците.

На практика това означава, че уеб-страниците ще се изобразяват дори преди да зареждането на скриптовете. По този начин тяхното рендиране осезателно се ускорява.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за