Chrome 76 пристига, за да блокира Flash и да поправи режим „Incognito“

1
1397

Google пусна версия 76 на Chrome за Windows, macOS и Linux. Както очаквахме, няколко големи промени вече са факт. Flash вече е блокиран по подразбиране. Преработен е режимът Incognito, за да не могат сайтовете да ни следят.

Първата промяна се приема положително от доста хора. Втората също ще се хареса, особено след като всички разберат какво значи тя. Най-голямото следствие от нея е, че те вече по-лесно ще могат да заобикалят ограниченията на сайтове, които блокират потребителите чрез paywall.

Google реши да забрани на сайтовете да използват FileSystem API, за да проверяват дали даден посетител използва инкогнито режим или не. Именно така доста сайтове успяваха да попречат на потребителите да заобикалят ограничението за безплатно четене.

Друга причина за налагането на такава промяна са инциденти като този, при който в проучване се установи, че дори в режим инкогнито сайтовете могат да ни следят.

Има някои промени и подобрения в инструментите за разработчици. Поправките по отношение на сигурността са 43 на брой. Проверете с коя версия на браузъра сте и, ако не е последната, го обновете.

Chrome 76 вече е наличен за iOS и Android.

В правилна посока ли се развива браузърът на Google? Какво мислите за тези промени? Ще ви липсва ли Flash?

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари