Chrome 76 пристига, за да блокира Flash и да поправи режим „Incognito“

1
1334

Google пусна версия 76 на Chrome за Windows, macOS и Linux. Както очаквахме, няколко големи промени вече са факт. Flash вече е блокиран по подразбиране. Преработен е режимът Incognito, за да не могат сайтовете да ни следят.

Първата промяна се приема положително от доста хора. Втората също ще се хареса, особено след като всички разберат какво значи тя. Най-голямото следствие от нея е, че те вече по-лесно ще могат да заобикалят ограниченията на сайтове, които блокират потребителите чрез paywall.

Google реши да забрани на сайтовете да използват FileSystem API, за да проверяват дали даден посетител използва инкогнито режим или не. Именно така доста сайтове успяваха да попречат на потребителите да заобикалят ограничението за безплатно четене.

Друга причина за налагането на такава промяна са инциденти като този, при който в проучване се установи, че дори в режим инкогнито сайтовете могат да ни следят.

Има някои промени и подобрения в инструментите за разработчици. Поправките по отношение на сигурността са 43 на брой. Проверете с коя версия на браузъра сте и, ако не е последната, го обновете.

Chrome 76 вече е наличен за iOS и Android.

В правилна посока ли се развива браузърът на Google? Какво мислите за тези промени? Ще ви липсва ли Flash?

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
това е оксиморон
това е оксиморон

Google Chrome и „инкогнито“ в едно изречение? Навярно това означава, че никой освен Google няма да получава информация в кои сайтове влиза човек, какво клика там, какви данни въвежда, колко време стои и в кой сайт отива после.