Chrome 86 предлага подобрена защита на паролите и безопасността

0
290

Функциите Safety Check и touch-to-fill за Android и iOS получиха редица нови възможности.

Google представи новата стабилна версия Chrome 86 на своя уеб браузър. Приложението включва редица подобрения по отношение безопасността на паролите.

През месец февруари 2019 година интернет гигантът представи онлайн услугата Password Checkup, която е предназначена да предупреждава потребителите, ако използват компрометирани потребителски имена и пароли, вече използвани в хакнати сайтове. А сега, с излизането на новия Chrome 86 тази функция, известна като  Safety Check вече достъпна в мобилните версии на Chrome за Android и iOS.

Освен това, самата функция Safety Check е обновена. Сега тя поддържа стандарта .well-known / change-password, който е част от W3C стандарта, даващ възможност на уеб сайтовете да указват URL адреса, по който потребителите могат да се прехвърлят, за да сменят своята парола или пароли. По този начин, потребителите на Chrome 86 могат да кликнат върху бутон на екрана за настройките на паролите на Chrome и веднага да се прехвърлят към необходимата страница за смяна на паролата, без да се налага да търсят това място в сложната структура на сайта.

Google е добавил и функцията touch-to-fill за iOS.  Тази функция излезе през месец юли тази година само за Android и може да открива уеб сайтовете, които потребителят посещава и трябва да въвежда парола, и предлага автоматичното поставяне на необходимата парола, но само ако потребителските данни са били записани по-рано, като по този начин са избягва фишинга.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари