Chrome Enterprise е годишен абонамент за професионалисти, ползващи Chromebook

0
37

Google иска да направи Chromebook машините равностойни на компютрите с Windows, що се отнася до производителността. Това ще стане с т.нар. Chrome Enterprise пакет, който предоставя поредица от услуги за корпоративни клиенти, системни администратори и професионалисти.

Chrome Enterprise дава облачен портал за управление на лаптопите, както и поддръжка за визуализирани десктоп приложения. Предвидени са още опции по сигурността и защитата на достъпа. Една от най-важните функции тук е поддръжката на идентификация през Microsoft Active Directory.

Годишният абонамент за пакета струва 50 долара на един Chromebook. Google не уточнява дали ще предлага отстъпки, ако представлявате голяма компания или поръчате на едро.

Chrome OS първоначално стартира като олекотена операционна система, която даваше достъп до онлайн услугите на Google и уеб-базирани приложения като G Suite. С времето обаче, тя еволюира и вече предлага поддръжка за Android приложения, разпространявани през Play Store. Новият ход очевидно е следваща стъпка в стратегията на Google да направи системата по-привлекателна за бизнеса. Chromebook лаптопите вече са доста популярни в образователната сфера, където ниските им цени и сигурност ги направиха предпочитани в много университети.

50 долара на година за една машина може и да изглежда много, но не трябва да забравяме, че корпоративните клиенти също плащат на Microsoft за лицензи и поддръжка на Windows.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари