В новата Chrome OS версия 64 се появиха редица функции от Android. Това ще даде възможност на Google да започне да използва именно Chrome OS 64.

С новото обновяване на мобилната операционна система бяха открити предназначени специално за таблети възможности, като например, възможността за скрийншоти и разделянето на екрана на няколко активни области.

Според експертите, чрез тези нововъведения Google ще създаде една достойна замяна на Android при таблетите. А по-късно Chrome може да стане хибридна среда, работеща с всички устройства на Google.

Екипите от програмисти и разработчици на двете системи са работили съвместно и приложенията за Android са напълно съвместими с Chrome OS.

С течение на времето таблетите започват да приличат на олекотени лаптопи и разликите в програмните продукти стават все по-големи. Очаква се Android да остане водещата операционна система на Google, а лаптопите и устройствата с голям диагонал на екрана ще получат софтуер, по-подходящ за ежедневните задачи.

Предположенията, че Chrome OS ще замени Android, редовно получават потвърждения. В началото на 2018 година се появи снимки на таблет на Axer с ОС Chrome, но те бяха премахнати с обещанието, че информацията за тях ще бъде предоставена по-късно.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари