Технологията на виртуалните SIM-карти дава възможност на мобилните устройства да се свързват с мобилните оператори по електронен път, без да се използва физическа SIM-карта.

Google възнамерява да вгради поддръжката на виртуалните eSIM карти в своята операционна система Chrome OS. Това е важно, понеже тази ОС почти изцяло зависи от интернет. Поддръжката на eSIM картите се осъществява в рамките на проекта Hermes.

Hermes ще има грижата за доставката на съобщенията между устройствата с eSIM карти и сървърите на мобилния оператор. За осъществяване на комуникациите са предвидени профили, които могат да бъдат изтегляни. Hermes ще дава възможност и за търсене на услуги и от други доставчици.

Технологията на виртуалната eSIM карта дава възможност на устройствата да се свързват с мобилните мрежи без да се използва физическа карта за всеки мобилен оператор. Технологията активно се насърчава от асоциацията GSMA за развитие на мобилните връзки в глобален мащаб. Поддръжката на eSIM започна да се появява във все повече устройства. Това са Google Pixel 2 и Pixel 2 XL, iPad Pro, Apple Watch Series 3 LTE, ZTE Quartz.

Chrome OS е операционна система на Google за устройства с ARM или x86 процесори. Тя се базира на хибридно ядро, съставено от Linux ядрото плюс службите на Google.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
2 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
2 Автори на коментарите
Тахтунtest Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
test
test

То хубаво ще ги съпортва, но в БГ докато някой от операторите започне да съпорва еСИМ, отдавна вече ще е минала модата…

Тахтун
Тахтун

А как ще се борим с измамниците и бандитите, използващи телефоните за „нестандартни“ цели?