Chrome OS ще получи пълноценна поддръжка на Windows приложенията

2
972

В ексклузивно интервю за изданието The Verge компанията Google подробно обясни по какъв начин Windows приложенията ще работят в средата на операционната система Chrome OS. Почти пълноценната поддръжка ще бъде осъществена чрез тясно партньорство с компанията Parallels, добре известна със своето фирмено решение за виртуализация Parallels Desktop за компютри работещи под управлението на операционните системи Windows и macOS.

Продуктовият мениджър на Chrome OS  Сайрус Мистри (Cyrus Mistry) уточни, че едновременно с Chrome OS  ще се стартира пълноценна версия на Windows, което ще стане с помощта на технологиите на Parallels. Ще се използва специализирания режим Coherence който дава възможност за постигането на максимално тясна интеграция на приложенията, създавайки усещането, че се работи с една операционна система, а не с две. Потребителите ще могат да стартират Windows приложенията директно от десктопа на Chrome OS едновременно със стандартните за Chrome OS програми, без да се налага да бъде стартирана Windows десктоп среда.

В началото интернет гигантът е обмислял да даде на потребителите избор коя операционна система да се стартира, но се е отказал, понеже този подход е твърде опасен за информационната безопасност.

Засега не се съобщават минималните системни изисквания на Parallels Desktop за Chrome OS, но явно ще е необходима по-висока производителност.

Простотата и лесните за управление уеб приложения на Chrome OS са много желани в сферата на образованието. Американските училища масово мигрираха към бюджетните Chromebook, които се използват за обучение и творчество. През изминалата една година продажбите на Chrome OS компютрите нараснаха със 155%.

1.8 5 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари