След успешното разпространение на Chrome OS в персоналните компютри в образователния сектор, Google се заема и с корпоративния.

Google започна да разпространява представената през 2017 година версия Chrome Enterprise, която струва $50 годишно за един потребител. Тази операционната система поддържа интеграцията с Microsoft Active Directory и други корпоративни системи за авторизация. Chrome Enterprise дава възможност на системните администратори централизирано да управляват настройките на браузърите, принтерите, обновяванията, както и да осигуряват безопасността на компютрите с помощта на MDM системи от типа на VMware AirWatch.

Според медиите, Chrome Enterprise е в състояние да помогне на компаниите в управлението на няколко устройства, работещи под управлението на Chrome Enterprise Chrome OS. Този продукт може да стане алтернатива на Windows, особено в секторите, където особено внимание се обръща на намаляването на оперативните разходи.

През месец май тази година Acer представи своите първи компютри с Chrome OS за корпоративни клиенти. Това са лаптопите Chromebook Spin 13 и Chromebook 13.

DigiTimes отбеляза, че Dell е излязъл на пазара на бизнес хромбуците още през 2015 година. А HP започна продава подобно оборудване през 2016 година. Но преди появата на Chrome Enterprise, разпространението на Chrome OS бе слабо.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари