Chrome OS 78 поддържа виртуални десктопи и функцията Click-to-call

0
508

Поредното обновяване на операционната система Chrome OS версия 78 донесе поддръжката на виртуални десктопи. Сега потребителите могат да създават Virtual Desks, в които различните приложения и програмни прозорци могат да бъдат организирани в отделни пространства.

Благодарение на новата възможност потребителите могат да създават отделни работни пространства за конкретни работни задачи – например за подготвянето на отчет, или за почивка – подредени приложения за гледане на видео, слушане на музика и други. За създаването на нов виртуален работен плот е достатъчно да се отвори Overview и да се избере точката New Desk, с което се създава новия десктоп.

В новата версия Chrome OS 78 има и някои други нововъведения. Така например, функцията Click-to-call дава възможност при преглед на сайтовете с Chromebook да се маркират телефонните номера и да се изпращат за набиране на Android смартфон. Сериозно е подобрено и поддържането на принтери – сега те се показват и свързват автоматично, като не е необходимо тяхното инсталиране. И накрая, подобрена е възможността за изпращане ма отзиви до разработчиците. Сега при натискане на бутона за захранване, в допълнение към предишните иконки Lock и Power off се появява новата Feedback.

Да си припомним, че в средата на тази ОС ще могат да се стартират приложенията за Linux, при това с пълноценното използване възможностите на графичните процесори, като по този начин силно се намалява натоварването на централния процесор.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари