Cisco: До три години IoT трафикът ще съставлява половината от интернет връзките

0
38

Количеството данни, обменяни онлайн ще скочи неимоверно в следващите няколко години, като причината за това ще е възхода на „Интернет на нещата“. Това се посочва в последното допълнение към доклада на Cisco Virtual Networking Index (VNI). Компанията предвижда, че до 2021 IoT трафикът ще съставлява 50% от всички осъществявани връзки.

Докладът посочва, че до четири години ще има 27 милиарда свързани устройства по целия свят, като особен ръст ще се отчете при здравните услуги с 30-процентно увеличение на приложенията за здравна помощ и мониторинг, които все по-трайно навлизат в здравеопазването и доболничната помощ. Видеопотокът също ще отбележи сериозен ръст, особено лайв стрийминг услугите. Тук се очаква 15-кратно увеличение, за да може през 2021г. лайв стрийминга да се повиши до 13% от общия видеообмен.

Като цяло, в следващите четири години ще станем свидетели на експлозия в обменяните данни – от 96 екзабайта месечно днес до 278 екзабайта на месец през 2021, сочи изследването. Безжичният интернет и мобилните устройства, от своя страна, ще заемат 73% от гледаното съдържание онлайн. Този ръст ще е стимулиран в сериозното увеличение на интернет скоростите – от 27 Mbps днес до 53 Mbps през следващите четири години.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за