Cisco предложи за Skype 5 милиарда долара

8
21

Cisco, най-големият световен производител на мрежово оборудване и телекомуникационни технологии, може да придобие услугата за интернет-телефония Skype срещу $ 5 млрд. долара.

Покупката, Cisco възнамерява да завърши, преди Skype да приключи процеса по изхода на фондовия пазар. Заявление за първично публично предлагане на акциите си на борсата (IPO) Skype е подала на 09 август.

По някои оценки, в хода на сделката по продажбата на Skype може да бъде оценена на 5 милиарда долара, като от Cisco ще се придържат към тази цена.

Нека да припомним, че през пролетта на тази година, интернет-аукционът eBay продаде Skype на частни инвеститори. В хода по продажбата на услугата, тя беше оценена на стойност от $ 2,75 милиарда, а през 2007 г. eBay купи Skype по-скъпо – за 3,1 милиарда долара.

Cisco е логично да се интересуват от закупуването на VoIP-компанията Skype, защото сега Cisco контролира пазара на корпоративните комуникации, включително и гласовите. Закупуването на Skype услугата може да направи Cisco единственият лидер на този пазар, а Skype – стандарт за онлайн гласова комуникация.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
8 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари