Cisco продава видео бизнеса си, купува AI компания

0
271
Cisco Systems обяви, че възнамерява да се раздели с бизнеса си с видео софтуер, като в същото време анонсира и придобиването на стартъп от областта на изкуствения интелект.

Компанията планира да продаде видео-софтуерния си бизнес на Permira Advisers в сделка, която по данни на Reuters е в рамките на един милиард долара. Освен това, Cisco анонсира сделка по закупуването на Accompany за $270 милиона в кеш и нематериални финансови активи. Калифорнийската компания е специализирана в разработката на мобилно бизнес приложение за управление на бизнес дейностите с помощта на изкуствен интелект. Компанията е основана и ръководена от Ейми Чанг, бивш мениджър в Google. Очаква се при затваряне на сделката Чанг да оглави отдел Collaboration Technology Group в Cisco.

Що се отнася до бизнеса на компанията с видео софтуер, Cisco напомня, че той е успешен и носи добри печалби, а сред клиентите на звеното личат имената на компании от ранга на AT&T Inc.’s DirecTV, Vodafone Group и британския медиен конгломерат Sky. Звеното беше сформирано преди шест години, след като Cisco придоби израелския стартъп NDS за сумата от пет милиарда долара.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за