Cisco ще съкрати 8% от служителите си

0
40
Един от най-големите производители на мрежово оборудване в света – американската компания Cisco, съобщи за предстоящото уволнение на около 6 хиляди служители, или 8% от общия брой работещи в компанията, предаде ИТАР-ТАСС.

Масовите съкращения ще засегнат различните подразделения на американския производител по целия свят. Те са част от мащабен план за преструктуриране, подготвен от администрацията на Cisco във връзка с продължаващия спад на печалбите на корпорацията.

Ще припомним, че през юли стана известно за аналогични планове на Microsoft. В течение на една година редмъндската компания ще съкрати 18 000 души, което представлява около 14% от общия брой работещи в Microsoft. В основната си част съкращенията ще засегнат подразделението Nokia Devices & Services.

Предполага се, че финансовите трудности на Cisco са частично свързани с масовия шпионаж, осъществяван от Агенцията за национална сигурност на САЩ (NSA). Слуховете, че специалните служби инсталират „бръмбари“ в предназначената за износ продукция на Cisco, доведоха до спад на доверието към компанията в световен мащаб. В резултат главният изпълнителен директор на Cisco Джон Чеймбърс беше принуден да напише писмо до президента на Съединените щати с молба да забрани инсталирането на шпионско оборудване.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари