Cisco и IBM анонсираха партньорска инициатива, за да се борят с киберпрестъпността. Сътрудничеството цели да роди нови продукти, услуги и проекти за изследване на инциденти, от което ще се облагодетелстват клиентите на двете компании. Очаквано, водещи страни в проекта са екипите по сигурност към двете компании IBM X-Force and Cisco Talos Security.

По отношение на софтуера и облачната структура, Cisco обяви, че ще интегрира в защитните си предложения QRadar на IBM, с което да предпазят крайните точки на клиентите си, мрежите и облачните им ресурси. Освен това, IBM Global Services ще достави услугите си към продуктите на Cisco Managed Security Service Provider.

Двете компании вярват, че чрез свързването на своите продукти, те ще могат да освободят от стреса на своите потребители, които днес трябва да избират от прекалено широк спектър от защитни решения, предлагани от компании от различна величина. Cisco цитират проведено от тях проучване, направено сред 3000 мениджъри по сигурността в различни компании. 65% от тях са споделили, че в подопечните им организации се използват между шест и 50 различни решения за сигурност, което представлява сериозно предизвикателство при управлението на рисковата среда и може да доведе до пропуски в обезпечаване на защитата на корпоративната среда.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари