Citrix HDX Nitro и Safe Zone за виртуализация на работни станции

0
21

На конференцията Citrix Synergy 2010, компанията Citrix Systems анонсира Citrix HDX Nitro – следващото поколение технологии за доставка на виртуални работни станции HDX. Новата версия е усъвършенствана, както за самия протокол, така и за всички нива на инфраструктурата за виртуализация на работните станции – от сървъри и центрове за обработка на данни до мрежите и клиентите.

Обновената технология ще позволява повишаване на производителността за всички етапи на работа, а технологията „sense-and-respond“, ще оптимизира характеристиките на връзката в зависимост от устройството и начина на свързване към мрежата. В бъдеще, Citrix планира да създаде система, която ще бъде зависима от условията на мрежата, вида на устройствата и други фактори, които могат да се изберат за най-бързия и най-ефикасният начин за прехвърляне на съдържание.

На конференцията е била представена технологията Citrix Safe Zone („Безопасна зона“), която ще позволи на компанията да използва технологии за виртуални изчисления, даже при взаимодействие с контрагенти и отделни сътрудници. Новата технология предполага включването на клиентския софтуер Citrix Receiver, който представлява модул за шифроване на данни.

Citrix Safe Zone автоматично ще криптира всяка корпоративна информация, доставена на потребителя с помощта на Citrix XenApp или Microsoft App-V, която ще бъде запазвана в специалната директория „безопасна зона“. Тези важни корпоративни данни, ще се съхраняват в лични устройства, като потребителите ще могат дистанционно да изтриват „бисквитките“ след употреба при изгубен или откраднат лаптоп.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари