Citroen ще представи в Женева електромобила Ami One Concept, за който няма нужда от шофьорска книжка

9
1102

По случай своя 100-годишен юбилей френският автомобилен производител Citroen е подготвил твърде необичайния електромобил Ami One Concept, който ще бъде представен на женевския автосалон. Според производителя, електрическият автомобил е идеален за градски условия.

Това е двуместен електромобил с габаритни размери 2500 x 1500 x 1500 мм и тегло 425 кг. Размерите и теглото на Ami One Concept са такива, че в повечето европейски страни за неговото управление не е необходима шофьорска книжка, както и пълнолетие – могат да го карат 14-16 годишните. Но електромобилът има купе, осигуряващо стандартните за всички автомобили комфорт и безопасност. Покривът е направен от специална тъкан и Ami One Concept може да се използва и като кабриолет, когато времето е хубаво.

Електромобилът Ami One Concept развива максимална скорост 45 км/ч, а пробегът с едно зареждане на акумулаторните батерии е 100 км. Акумулаторният блок е поставен под пода, като неговото зареждане от стандартна зарядна станция става за 2 часа.

Особено внимание е обърнато на взаимодействието със смартфона на потребителя. С негова помощ автомобилът може да бъде отключен, а в купето е направена специална ниша, в която да се постави мобилното устройство.

Ami One Concept е разработван като електромобил за каршеринг, но сега се предвижда и лизинг.

Електромобилът Ami One Concept ще бъде официално представен през месец март на автосалона в Женева.

9
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
5 Коментари
4 Отговори на коментарите
7 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
8 Автори на коментарите
кучеанонименПешоПедрпкоко Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Иван
Иван

Много грозно, бе… Защо като чуят „електрически“ и дизайнерите откачат и изакват нещо такова…

SHMAIZERA
SHMAIZERA

два часа зареждаш…два часа караш…френска кола…

Надблюдател
Надблюдател

То без книжка в БГ и моторетка неможе да караш която през соца можеше да караш ако я имаш че тогава имането на пари беше проблем както и вноса и изобщо колко хора са имали изходна виза.
А иначе е ужасно грозно и немисля че може да се кара без книжка с те 45 кмч то ел. тротинетките са умишлено ограничени до 25кмч – а представи си да караш таз „кола“ и да те задмине колело с 50кмч 🙂 колко е смешно това само.

коко
коко

Аз лично бих се притеснил ако някой с колело ме задмине карайки с 50 км в час…. егати и велосипедиста ше е тоя…. на Юсеин Болд лапето сигурно.

анонимен
анонимен

е защо, отдавна съществуват спортните бегачи.
Ако не ти се вярва, мога да ти направя показно. До 65 км/ч съм вдигал.

Педрп
Педрп

Книжка се иска за всяко превозно средство, което не се задвижва с човешка или животинска сила. За електрическите велосипеди и мотори също трябва книжка, ако нямат педали

Пешо
Пешо

Ахаххаха тия са направили продължение на безсмъртната Multipla !!!

анонимен
анонимен

хаха, да, само че е минипла.

куче
куче

карше-ринг? Какво е пък това?