CityQ започна предварителните продажби на хибрид между електромобил и велосипед

9
5144

Бъдещата градска мобилност не е само скорост и екологичност, но и миниатюрност. На тези критерии отговарят велосипедите, но те не защитават хората от силния дъжд, сняг или горещото слънце. Компанията CityQ от Осло предлага да реши този проблем с помощта на хибрид между електромобил и велосипед.

Car-eBike, както лесно можем да се досетим от името, е хибрид между електрически автомобил и велосипед, който е идеален за ходене на работа и пазаруване. Задвижването става директно от електродвигател с мощност 250 W. Максималната скорост на хибрида е 25 км/ч, а акумулаторния блок осигурява пробег от 70 до 100 километра с едно зареждане. Пробегът директно зависи колко е натоварен хибридът.

Освен водачът в този хибрид може да се събере още един възрастен или две деца. Отзад има неголям багажник, в който могат да се поберат няколко неголеми пакета, например с продукти. Широчината на хибрида Car-eBike е 87 см, което е двойно по-малко от стандартния автомобил и със 7 см повече от обикновения байк. Теглото на това транспортно средство е 70 кг, а неговата товароподемност е 300 кг.

Компанията CityQ вече започна да приема предварителните поръчки за закупуването на Car-eBike. Резервирането струва 99 евро, а цената на този транспорт на бъдещето е 6000 евро. Доставките на Car-eBike започват в началото на 2021 година.

4.3 3 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
9 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари