CloudFlare анонсира Warp – безплатна VPN услуга за мобилни устройства

4
652

Преди една година създателите на CloudFlare предложиха собствената DNS услуга 1.1.1.1, с която се осигурява бързо и безопасно сърфиране в интернет. Сега компанията обяви, че стартира VPN услугата Warp, с която препраща трафика на потребителите към своите сървъри, които осигуряват криптирана и бърза връзка, като по този начин конфиденциалността се повишава.

Cloudflare подчертава, че Warp е VPN за хора, които не се интересуват от начина на работа на виртуалните частни мрежи, но желаят да повишат своята конфиденциалност. Warp работи само с мобилни устройства чрез приложението 1.1.1.1. Новата услуга използва протокола WireGuard, който според компанията, по-малко изтощава акумулаторната батерия в сравнение с другите методи от подобен тип. Warp използва кеширане и компресиране на мрежовите пакети и по този начин икономисва трафик. За разлика от другите VPN услуги, Warp не скрива местоположението на потребителя, но компенсира с високата скорост на работа и конфиденциалността на връзката.

Компанията обещава, че няма да записва потребителските данни и няма да ги използва за целенасочена реклама. Бизнес моделът е freemium – базовата версия на VPN услугата Warp е безплатна, докато Warp+ е платена и в нея се използва технологията Cloudflare Argo за маршрутизация на трафика, осигуряваща защитена връзка със сървърите.

За използването на Warp е необходимо да се обнови приложението 1.1.1.1 до последната версия и да се направи заявка.

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
3 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
2 Автори на коментарите
КапитализъмСоциализъм?Иван Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Иван
Иван

Оф, всеки се опитва да те шпионира по всякакъв начин…

Капитализъм
Капитализъм

Не, това е безплатно, но има при версия – платена. Ако те шпионира ще е в нарушение на GDPR и компанията би се сринала, така че не е в техен интерес. Това не е България, това е компания от цивилизования свят, където всичко е написано в условията. Научи се да разбираш каква е разликата между доброволно даване на данни и незаконно даване на данни. Компанията е една от най-големите CDN провайдъри. Това беше логична стъпка. А, ти, стой си на доставчика НС интернет, в който може да работи Пешо от Горно Оряхово, който ти има зъб и ти следи историята… Виж още »

Социализъм?
Социализъм?

Какво значение има дали е безплатно или платено? Освен, че ще те шпионират ама и ще си плащаш?
Facebook и Google като са в нарушение нa GDPR да не би да са се сринали? Не, плащат си глобите и не им пука.
Колкото до условията – по-добре не ги чети, че ще спреш да ползваш компютър като цяло.

Капитализъм
Капитализъм

Не са в нарушение, защото в условията всичко, което правят е подробно описано и си спазиха условието да теглене и изтриване на данни съгласно закона. В условията им изрично се описва, че данните ти се ползват и как се ползват за да го продават на рекламодатели и така да имаме по-целеви реклами. Cloudflare има друг бизнес модел, 99% от приходите им идва от предоставяне на облачни услуги като CDN с WAF, маршрутизиране и други. Да, те биха се сринали, ако не правят това, което им е описано в условията, защото за разлика от безплатния Фейсбук, такива като мен им плащат… Виж още »