fbpx
-1.1 C
София

Cloudflare откри една от най-мощните DDoS атаки с честота до 15,3 милиона заявки в секунда

Най-четени

Светослав Димитров
Светослав Димитровhttps://www.kaldata.com/
Занимава се със създаване на съдържание за уеб от 2009 г. с над 9000 написани новини за Калдата. Интересува се от SMM, Афилиейт и др.

Тази седмица компанията Cloudflare, занимаваща се с интернет инфраструктура, обяви, че е открила DDoS атака, която е достигнала своя пик от 15,3 милиона заявки в секунда. Една от най-големите HTTPS DDoS атаки за всички времена беше регистрирана в началото на месеца и беше насочена срещу един от клиентите на Cloudflare, използващ платформата за криптовалути.

Според наличните данни, DDoS атаката е продължила само 15 секунди, а за организирането й е използван ботнет от около 6000 компрометирани устройства от 112 държави. Според Cloudflare, около 15% от трафика е идвал от Индонезия. Също така е регистриран голям трафик от Русия, Бразилия, Индия, Колумбия и САЩ. Отбелязва се също, че това не е най-голямата атака на ниво приложния, регистрирана в Cloudflare, но става най-голямата, използваща HTTPS.

HTTPS DDoS атаките са по-скъпи по отношение на необходимите изчислителни ресурси поради по-високата цена за установяване на защитена TLS криптирана връзка. Следователно, на нападателят му струва повече да предприеме такава атака, а жертвата да й противодейства. Виждали сме много големи атаки върху некриптирана HTTP-връзка в миналото, но тази атака се откроява поради количеството ресурси, необходими за нейната организация“ – казва Cloudflare в свое съобщение.

Компанията също така отбеляза, че основно „атаката идва от дейта-центрове“. В същото време по света бяха използвани повече от 1300 мрежи, като най-голямото количество трафик е идвало от мрежите на немския доставчик Hetzner Online GmbH, колумбийската Azteca Communicaciones Colombia и френската OVH.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини