Cloudflare представиха нова програма за защита на сайтове срещу JavaScript атаки

0
475

Cloudflare анонсираха старта на защитна услуга, която да защитава уебсайтове от атаки от типа на Magecart и други, базирани на JavaScript набези към интернет ресурси. PageScript, както е името на инструмента е само първата стъпка към инициатива, насочена към защита от подобни атаки, като те представиха заедно с нея и платформата на Script Monitor.

„Мисията ни е да помогнем за създаването на един по-добър Интернет. Това се простира до браузърите на крайните потребители, където ние виждаме тревожно увеличение в атаките през последните няколко години. С Page Shield, ние ще помогнем приложенията да отблъскват тези атаки и да пазят чувствителните данни на потребителите защитени“, пишат Cloudflare.

„Script Monitor е едва началото за амбицията, която Cloudflare има за Page Shield. Когато е включен, той записва с времето JavaScript зависимостите на вашия сайт. Когато се появи нова такава зависимост, ние ви уведомяваме, така че вие може да разследвате, за да разберете какви промени може да очаквате. Това ще ви помогне да идентифицирате злоумишленици, които модифицират приложението ви, за да изискат нов, зловреден JavaScript файл“. Функционалността ще е достъпна за всички абонати на Business и Enterprise плановете безплатно, допълват Cloudflare.

От компанията допълват, че поради позицията им, намираща се между първоначалния сървър и крайния потребител, Cloudflare може да модифицира отговорите преди те да достигнат крайното си предназначение, поставяйки специална заглавка (header. В случая Content-Security-Policy-Report-Only). Когато даден JavaScript файл се опита да се изпълни на страницата, браузърът ще изпрати доклад за това към Cloudflare. Впоследствие, всяка нова заглавка се сравнява с предишни зависимости в тази зона и се установява дали той е нов или е вече познат. Ако е нов, бива изпратено предупреждение към собственика на ресурса, който може на свой ред да установи за какво става въпрос.

5 2 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари