fbpx
9.3 C
София

CNBC: SpaceX се подготвя да вдигне пазарната си капитализация до $36 милиарда

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

SpaceX подготвя нов кръг на финансиране, в рамките на който възнамерява да привлече още $250 милиона при цена $220 за една акция. След новото финансиране пазарната капитализация на космическата компания на Илън Мъск ще нарасне до $36 милиарда.

Миналата година SpaceX привлече финансиране с обща сума $1,3 милиарда в рамките на три кръга на финансиране, в резултат от което пазарната цена на компанията достигна $33,3 милиарда. SpaceX е една от най-високо оценените частни компании в света и благодарение на стабилния ръст на капитала, акциите на SpaceX са едни от най-търсените.

Досега в SpaceX инвестираха Founders Fund, Google, Valor Equity Partners, както и пенсионния фонд Ontario Teachers’ Pension Plan. Засега не се съобщава кой ще бъде лидерът в новия кръг на финансиране.

Според CNBC, SpaceX планира да приключи новия кръг на финансиране през втората седмица на месец март. Условията на сделката все още могат да се променят в зависимост от конюнктурата на пазара.

Към днешен ден космическата компания на Илън Мъск се фокусира върху три ключови проекта:

  • Пилотирания кораб Crew Dragon за транспортиране на астронавти до МКС
  • Глобалната сателитна мрежа Starlink за доставка на интернет, която за САЩ и Канада трябва да започне в края на тази година
  • Мощната ракета за многократно използване Starship, която може да извежда хора и товари в орбита около Луната и до Марс
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
Запознат
Запознат
1 година

На един приятел, на леля му на братовчед и нейния мъж и казал, че Мъзг щял собственоръчно с персоналните си ръце да запали двигателя на ракетката.

Мъск
Мъск
Отговор на  Запознат
1 година

Верно е.

Шишо
Шишо
Отговор на  Запознат
1 година

Яд ли те е?

Нови ревюта

Подобни новини