Coinbase вече дава възможност за закупуване на криптовалута с PayPal

0
248

Coinbase добави опция за потребителите да купуват криптовалута, използвайки своите акаунти в PayPal в САЩ, обяви компанията. От прес центъра заявиха, че функцията предлага „познато и доверено“ изживяване на потребителите, които купуват някоя от многобройните криптовалути, които понастоящем поддържа борсата, а използването на PayPal като посредник означава, че не е необходимо да давате информация за банковата си сметка или дебитна карта директно в платформата за обмен на криптовалута. Функцията ще се разшири в други страни през следващите месеци.

За да използвате новата опция, Coinbase казва, че можете да добавите своя акаунт в PayPal чрез опцията „Добавяне на начин за плащане“, която води до екрана за вход в PayPal. Покупките, направени чрез PayPal са ограничени до 25 000 долара на ден или 0,46 биткойна според настоящия курс на криптовалутата. Дебитните карти и банковите сметки, свързани със сметка в PayPal, могат да се използват за закупуване на криптовалути, но често задаваните въпроси в сайта на Coinbase отбелязват, че функцията не поддържа методи за плащане като предплатени карти или кредитни карти.

Новината е част от по-широката тенденция на PayPal към приемане на криптовалута. През ноември миналата година компанията започна да позволява на американските потребители да купуват, продават и държат криптовалути директно от своите акаунти в PayPal, а тази година пусна опция за потребителите да плащат с криптовалута, държана в техния акаунт в PayPal (въпреки че тя ще се преобразува в директна валута при плащане към търговец според актуалните курсове). Понастоящем PayPal поддържа само четири криптовалути – Bitcoin, Ethereum, Litecoin и Bitcoin Cash – в сравнение с десетките, налични в Coinbase.

1 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари