Технологичният капиталов фонд Francisco Partners обяви тази седмица, че са придобили Comodo CA Limited, сертификационния бизнес на компанията за информационна сигурност Comodo. Не се разкрива стойността на сделката..

Comodo CA е най-големият доставчик на SSL сертификати в света с над 91 милиона издадени сертификата на повече от 200 000 клиента в 150 страни. Francisco Partners е придобила по-голямата част от акциите на компанията, което, както те споделят в специално прес-съобщение, ще помогне на Comodo CA да продължи своя растеж. Изпълнителен директор на компанията вече ще е Бил Холц, бивш главен оперативен мениджър на Entrust и един от предишните шефове на Expedia. Бил Конър, понастоящем изпълнителен директор на SonicWall ще заеме оглави борда на директорите на Comodo CA, а досегашният изпълнителен директор, Мелих Абдулхайоглу, създател на Comodo Group ще запази миноритарен дял в Comodo CA.

Това е втората подобна сделка в сертификационния бизнес тази година. По-рано, Symantec реши да се освободи от издаването на цифрови сертификати, след като за това настояха акционери на компанията, Mozilla и Google. Решението на компанията беше провокирано от напрежение, породено от серия с грешно издадени цифрови документи. Любопитна подробност е, че именно Comodo прояви желание да привлече клиенти от Symantec към себе си, след като се разбра, че DigiCert закупува SSL бизнеса на американската компания за сумата от $950 милиона. Основен довод за миграцията на клиентите на Symantec към Comodo беше далеч по-малката като размери инфраструктура на DigiCert.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за