Comodo CA представи платформа за обезпечаване на сигурността на IoT

0
175

Поредна платформа ще защитава милиардите свързани устройства.

В края на миналата седмица, Comodo CA, най-големият издател на цифрови сертификати в света и част от Comodo Group, компанията, известна с продуктите си за защита, представи унифицирана платформа за IoT сигурност.

IoT PKI (Public Key Infrastructure) Manager, както е името на системата, ще разчита на доверен процес от външни страни по взаимно автентикиране на устройствата пред мрежите. Системата ще е достъпна до широк спектър от индустрии, в това число автомобилната, здравеопазващата, телекомуникациите, решенията за смарт домовете и умните градове, както и за потребителската електроника.

„Продължаващото използване на самоподписани сертификат, споделени ключове и вградени пароли за IoT устройствата, оставя тях и мрежите все по-често на необратими кибератаки“, сподели при анонса на платформата Дамон Качур, президент на IoT Solutions в Comodo CA. „Нашата платформа гарантира, че единствено предварително одобрени и оторизирани устройства се свързват към правилната, съответстваща частна мрежа или екосистема. Това намалява риска от това устройствата да бъдат компрометирани, да бъде застрашен човешкия живот или да бъде проведена DDoS или хакерска атака“.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за