Computex 2016: Microsoft обединява работата на Windows Holographic с VR-шлемовете

0
2

Microsoft предостави холографската платформа Windows Holographic и на производителите на устройства за допълнена и виртуална реалност. Софтуерният гигант съобщи в своя корпоративен блог, че партньори в новата програма са HTC, Intel, Qualcomm, Acer, Dell, Hewlett-Packard и Lenovo. Създателите на Windows Holographic подчертават, че инсталирането на единна операционна система ще даде възможност на всички устройства от тези производители да си взаимодействат едно с друго.

 

По врме на изложението Computex 2016 в Тайпе, Microsoft демонстрира нов видеоклип с допълнена реалност, в която AR-очилата HoloLens взаимодействат с други устройства за виртуална реалност, като например с HTC Vive headset.

За производителите на различни VR-устройства ще са достъпни всички възможности на холографската платформа на Microsoft – Holographic shell – начално меню, триизмерен потребителски интерфейс, приложенията от Windows Store и онлайн-услугите на Xbox Live. Уеб-порталът The Verge предполага, че за тази цел няма да е необходим допълнителен хардуер, а повече подробности ще бъдат представени по време на конференцията WinHEC.

 

Към днешен ден, единственото устройство, което използва Windows Holographic е HoloLens, а другите производители на VR-устройства използват собствени операционни системи.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за