fbpx
2.4 C
София

Conde Nast експериментират с VR технологиите

Най-четени

Методи Дамяновhttps://www.kaldata.com/
В "Калдата" от 2012г. насам. С интереси в сферата на информационната и интернет сигурност, дисруптивните технологии (IoT, AI, облак), видеоигрите с душа и послание и интернет свободата. Фен на Кен Ливайн, Ричард Столман и Джон Пери Барлоу.

Conde Nast, американският медиен гигант, собственик на издания, като WIRED, Ars Technica, The New Yorker, Vogue, Glamour, GQ и др. ще представи медиен продукт с помощта на технологията за виртуална реалност, съобщава Reuters.

Conde Nast Entertainment (CNE), които тази седмица ще присъстват на изложението на дигиталните медии Newfronts, ще представят две оригинални серии с помощта на VR технологиите. Компанията не разкрива много подробности около презентацията, но е известно, че проектите се разработват съвместно с Jaunt VR, като единият от проектите ще представя съдържанието под формата на текст. 

„Говорим с някои много известни създатели на филмово съдържание, за да си партнират с нас в тази инициатива. Пространството на виртуална реалност не само позволява на зрителя да се включи по-активно в изживяването, но и ще ги потопи в съвсем друга ситуация“, обяснява Доун Остроф, президент на Conde Nast Entertainment, видео звеното на компанията.

И двата проекта ще се появят първо на видеоплатформата на компанията The Scene, която CNE пуснаха преди година. Единствените проекти от областта на виртуалната реалност, които са на пазара към дадения момент са Gear VR, насочен към Samsung Galaxy устройствата и Cardboard VR на Google. Шефът на Jaunt VR Йенс Кристенсен е убеден, че съвсем скоро VR технологията ще е част от мейнстрим пазара на мобилни технологии и ще е достъпна до всеки.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини