fbpx
0.3 C
София

Connect.IT събира специалисти и ентусиасти в ИТ технологиите в Русе, Варна и Пловдив

Най-четени

ИТ общности от 3 града в България ще се срещнат със специалисти от Endava по време на есенното издание на Connect.IT. Endava си поставя за цел да улесни връзките между технологичните общности в Централна Европа, една от най-важните области, в които компанията работи, както и да създаде платформи за сътрудничество и обмяна на опит за ИТ специалисти.

На събитията от поредицата Connect.IT специалисти от компанията ще изнесат лекции под формата на кратки мастър класове, засягайки теми, свързани с разработката на софтуер, тестването и управлението на приложения.

„Радваме се, че поредицата от събития Connect.IT привлича все повече участници и че интересът към темите нараства. Вярвам, че на основата на своята страст към технологиите участниците могат да изградят солидна кариера и да се изявяват в конкурентна и бързо развиваща се среда. Винаги сме поставяли хората, с които работим, на първо място, и полагаме усилия за откриването на нови таланти в местните общности. Тази политика намира израз в нашата обиколка Connect.IT. Искаме да предоставим на всички, които са заинтересовани ценни ресурси и знания, споделени от експерти в областта, и да улесним обмяната на опит“, изтъкна Дариус Щефан, Мениджър на Endava България.

Първото събитие в България се проведе в Пловдив на 3 ноември, а следващите Connect IT събития в България ще се проведат на 17 ноември в Русе, в хотел Рига и на 24 ноември във Варна, в хотел Golden Tulip.

Участието във всички събития е безплатно, но местата са ограничени и се изисква регистрация, която всеки може да направи за двете събития, както следва:
Connect.IT Ruse – DevOps at scale & OCP Automation System with Screenplay: https://bit.ly/3WwvEqc
Connect.IT Varna – Cloud Native & Clean architecture: https://bit.ly/3EcoAIq

„За нас е важно да работим съвместно с местните IT общности във всички локации, в които оперираме,“ споделя Даниела Назим, People experience manager в Endava. „В корпоративните ни ценности е заложено подпомагането на хората и инвестицията в тяхното развитие – както на нашите колеги и служители, така и инвестицията в местните общности. Целта на всички събития, които подкрепяме и организираме, както и сътрудничеството ни с университетите в градовете, в които имаме офиси, е да осигурим повече възможности за практически стажове, за работни срещи и за провеждане на мастър класове, на които младите IT специалисти могат свободно да обменят опит със старшите IT инженери. Споделянето и предаването на теоретични знания и практически опит е неизменна част от нашата корпоративна култура и вярваме, че колкото повече инвестираме в новото поколение, толкова повече ще се повишава общата квалификация и конкурентоспособност на българските специалисти на международната IT сцена – нещо, което наблюдаваме в работата си с нашите клиенти от целия свят.“


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Предишна новина
Следваща новина
Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини