Consumer Reports включи Tesla Model 3 в списъка с най-добрите автомобили на годината

4
630

Според публикацията на Consumer Reports, електромобилът Tesla Model 3 е включен в топ-10 на най-добрите за закупуване автомобили през 2020 година. Некомерсиалната организация представи своя рейтинг на най-добрите автомобили на годината, в който виждаме и най-достъпния модел на Tesla, редом до автомобилите на Toyota, Subaru, Honda, Kia и Lexus.

Tesla Model 3 заедно с LexusRX и Toyota Supra са класирани в категорията от $45 000 до   $55 000. Специалистите на Consumer Reports похвалиха Model 3 за „спиращото дъха изживяване по време на шофиране“ и „впечатляващото управление“, които дават възможност на водача да се почувства зад волана сякаш на спортен автомобил. Експертите малко не харесаха леко твърдото окачване на електромобила, но добавиха, че това напълно се компенсира с неговата екологичност.

Експертите на Consumer Reports са обезпокоени от това, че автопилотът на Tesla не изисква непрекъснатото участие на водача в управлението на автомобила, което може да създаде проблеми с безопасността. По принцип Tesla винаги е позиционирала своя автопилот като помощник, като водачът по всяко време може да поеме управлението. Но критиците на компанията са на мнение, че наличието на толкова съвършен автопилот види до злоупотреби с неговото използване и до разсейване на вниманието по време на шофиране.

Въпреки това Tesla Model 3 получи препоръките на Consumer Reports, като едновременно с това зае 11 място (от 33 възможни) в рейтинга.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари