CoronaCoin – нова криптовалута, директно свързана със заболеваемостта и смъртността от коронавируса

3
2618

Екип специалисти създаде нещо твърде странно – криптовалута, която дава възможност на трейдърите да залагат на начина по който ще се развие епидемията от новия коронавирус. Новата цифрова валута се нарича CoronaCoin и е директно свързана със заболеваемостта и смъртността от коронавируса Covid-19.

Общият брой токени на CoronaCoin е равен на броя на жителите на Земята. Но с разпространяването на епидемията и увеличаването на смъртността от нея, разработчиците ще намаляват броя на тези цифрови монети. Корекциите ще бъдат извършвани на всеки 48 часа, като ще се използват официалните данни на Световната здравна организация. Според статистиките на СЗО, към 3-ти март тази година официалният брой на заразените от новия коронавирус в целия свят превиши 90 хиляди души, а броят на починалите надхвърли 3000. Но 45 хиляди души успешно са излекувани. Блокчейнът CoronaCoin документира разпространението на коронавируса и на токена. Новата криптовалута CoronaCoin вече се търгува на някои борси.

Според авторите на този проект, има немалко хора, които са на мнение, че в резултат от масовото разпространение на Covid-19 и с ръста на леталните изходи, голяма част от CoronaCoin токените просто ще станат невалидни и ще изгорят. Ето защо те инвестират финансови средства в CoronaCoin с идеята да увеличат ценността на тази криптовалута.

Екипът, разработил това чудо, включва 7 души, като повечето са в Европа. Авторите заявиха, че 20% от реализираната печалба ще бъдат дадени на Червения кръст за справяне с коронавируса.

Огромен брой потребители на Reddit и на различните социални мрежи разкритикуваха този проект и го обявиха за аморален. Но създателите на CoronaCoin не са съгласни с това:

„Има активни пандемни облигации, предлагани от СЗО. С какво нашият метод се различава от тях?“ – заяви Съни Камп, един от авторите на CoronaCoin.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари