cPanel анонсира нова ценова политика

17
1167

На 27 юни 2019 година cPanel анонсира нов модел на ценообразуване, с който увеличава цените с до 2000%на сървър. Можете да прочетете новината в техния блог

Докато хостинг бизнеса очакваше увеличение на цените, никой не очакваше промяна на модела на ценообразуване. Новият модел засяга цялата хостинг индустрия, защото в днешно време cPanel е най-използваният контролен панел за управление на хостинг сървъри.

Всички хостинг сегменти използващи cPanel ще бъдат засегнати и ще има увеличение на цените – споделен хостинг, риселър хостинг, VPS хостинг, наети сървъри. Всеки ще бъде засегнат по различен начин в зависимост от това колко cPanel акаунти има създадени на управлявания от него виртуален или нает сървър. Всеки клиент на cPanel ще трябва да плаща по $0.20 за всеки акаунт над 100 на своя сървър. Новите цени влизат в сила от 1 септември 2019. Във форума WebHostingTalk на адрес кипи оживена дискусия свързана с увеличението на цената и промяната на модела на ценообразуване.

За момента NS1.bg няма да прави промени в цените, тъй като все още е в комуникация с акаунт мениджъри от cPanel и е възможно да има допълнителни промени и по-добри условия. В зависимост от резултата от тази комуникация, NS1.bg ще уведоми своите клиенти как промяната на ценовата политика на cPanel ще ги афектира.

Цялата статия можете да прочете в блога на NS1.bg.

17
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
14 Отговори на коментарите
2 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Дебилиън
Дебилиън

Хаха. Контролните панели са за идиоти. Само създаватя ядове и на сисадмините. Толкова ли е трудно да се научи аджеба как функционира хостинга на уеб сайтове.

Капитализъм 🇺🇸 🇧🇬 🇪🇺
Капитализъм 🇺🇸 🇧🇬 🇪🇺

„Контролните панели са за идиоти“

Аок искаш си махай и графичната среда на настолния компютър и си програмирай сам ОС с команди за телефона, светът иска БЪРЗО-ЛЕСНО-СЕГА. Дори cPanel се води сложен, затова хората масово вече ползват MANAGED – Kinsta, Flywheel, WPX, да – cPanel-а е сложен за мнозинството от хора.

Всичко се определя от ТЪРСЕНЕ И ПРЕДЛАГАНЕ, а търсенето е – бързо, лесно и удобно. И не – не всички имат време да се занимават да четат как фуннкционира една UNIX сървър система, хората предпочитат ДА ПРАВЯТ ПАРИ през времето, в което такива като теб блъскат команди.

Дебилиън
Дебилиън

Само дето с команди свършвам работата 10 пъти по бързо отколкото да диря,къде се намира тъпия бутон който да кликна. А иначе който е неграмотен – плаща като поп.

Капитализъм 🇺🇸 🇧🇬 🇪🇺
Капитализъм 🇺🇸 🇧🇬 🇪🇺

Опитвам се да ти кажа, че хората се махат дори от cPanel и искат още по-опростени среди затова отиват в managed WP hosting решения. Хората искат бързи и лесни неща, нямат време по цял ден да гълтат сода и да пишат команди. Живеем в ерата на mobile first, използването на команди е непрактично за бизнеса. Времето е пари, а Българите са БЕДНИ И ПРОСТИ, защото никога не включват времето в своите бизнес планове. В името да спестят няколко долара на месец си губят часове в конфигуриране. Тези часове можеха да им доставят стотици лева отгоре, ако ги инвестират правилно. Не… Виж още »

Дебилиън
Дебилиън

Хората масово затъпяват. Плюс това си вадя добри пари блъскайки команди,по-добри от уин дебилните цъкачи.

Ицо
Ицо

Право в десетката, наистина това е основната причина, евала!

социализъм
социализъм

Малко не съм съгласен с теб предвид факта, че ако си в бизнеса както КапитализъмЪТ по-долу и си от грамотните и предлагащи качество, то това ще повиши продуктивността ти и печалбата/приходите на теб и екипа ти, а хората ти/служителите ще имат повече време за самоусъвършенстване и с 10 клика да оправят нещата!, за което си и плащат, както сам си отразил:“Като поп“ Няма да коментирам недоразумението cPanel, но тази болезнено натрапчива реклама на Народно Събрание Едно е меко казано дразнеща! Абсолютно погрешна представа за качествена хостинг услуга! Искрено и без да се обиждате, но не струвате за хора от бизнеса… Виж още »

Капитализъм 🇺🇸 🇧🇬 🇪🇺
Капитализъм 🇺🇸 🇧🇬 🇪🇺

Ползвам предимно Google Cloud Platform през посредник, предпочитам хостинг, който упралява нещата от мое име и ми дава три клика, дори без cPanel, а нещо още по просто, защото нито аз, нито екипът ми имаме време да се занимаваме с неща като конфигуриране. Редица бизнеси не са в тази сфера. Абсолютно ненужно и загуба на време е да накараш видеоредактори да учат как да конфигурират сървъри, след като работата им е друга. Това в пазарната икономика се нарича специализиране. Затова през комунизма всичко-можещите, които си ремонтираха пералните, мискерите и колите сами – в новата система са господин НИКОЙ, защото всичкоможенето… Виж още »

Гелето
Гелето

„Капитализъм 🇺🇸 🇧🇬 🇪🇺“ – много точно казано, но пост-комуно изпилените мозъци няма как да го разберат, за тях продуктивност и ефективност са непознати думи, няма ги в техния речник, и затова те ще бъдат скоропостижно сменени от природата, тя го е измислила …

хахахаха
хахахаха

Какво му трябва на масовият потребител на споделен хостинг:

1. Да си качи сайта
2. Да си направи бази данни
3. Да си направи поща (мейл)
4. Да си добавя поддомейни (А-записи)
5. Да си инсталира ссл сертификат

Със сигурност съм пропуснал нещо, но…. необходимите функционалности са не повече от 10…. е, на който му е скъпо има три варианта:

1. Наема си програмисти да му направят панел;
2. Продава си хостинг компанията на някой, на който няма да му е скъпо, и няма постоянно да реве как трябвлао да плаща….
3. Ако не успее да продаде – закрива, и готово.

Dancho
Dancho

може и сам да си го хостне

хахахаха
хахахаха

Възможно е. Но който не може – съм изброил горе долу какво му трябва. Цпанел има камара функции, 90% от които не се ползват.

кикс
кикс

Или ползва Webmin безплатно. Или си губи 2 часа и прави всичко сам. Колко време се качва сайт? (каквото и да значи това и колко и дали е по-бързо с cPanel), как се инсталира и създава база данни, как пък се прави поща? Записи на домейна? Сертификати? Не е ракетни науки, можете. Аз вярвам във вас! Вярвам, че тъпотията не е безвъзвратна и още по-малко – не трябва да е платена! Строго критикувам горделивата тъпотия прикрита зад финансов интерес. Колко ти трябва да разучиш как работи една ОС? Колко за отделните компоненти? Колко струва сега cPanel? Нали, уж бизнесмени? Струва… Виж още »

хахахаха
хахахаха

Няма нужда от команди и т.н. (за който не иска) – просто има достатъчно безплатни контролни панели. Има едно НО, обаче: поне по времето, когато аз инсталирах cpanel той НЯМАШЕ процедура по деинсталиране. Просто не можеше да се преинсталира, а трябваше да се преинсталира цялата система. Което вече е проблем за един доставчик с няколко хиляди акаунта на даден сървър….. може поетапно местене на нов сървър… много неща може. И от cpanel прекрасно знаят това 🙂 което в случая е в тяхна полза.

Дебилиън
Дебилиън

Webmin е доста лек и приятен панел. Ползвам го върху …. HP-UX 11.31 и всичко лети.

Някой
Някой

2000% на сървър, но за 1 клиент е 0.20$ увеличението. Увеличават на всеки клиент хостинга с 1лв и пак са отгоре. Спрете с тия бомбастични заглавия.

Хахха
Хахха

То всички “бизнесмени” са така…. като им вдигнат нещо с някоя стотинка – рев до небесата как щели да фалират…. вдигат цените, обаче ако утре нещо им поевтинее – дали ще свалят цените обратно? Съмнявам се 😉