Creative ще съди Apple за кражба на технология

11
5

Американската компания Creative Technology подаде съдебен иск срещу Apple Computers, обвинявайки я в нарушение на патентното законодателство на САЩ, при създаването на популярния музикален плеър iPod, съобщава американската преса. Според информация от материалите по делото, представителите на Creative Technology настояват, че навигационното меню за търсене и за възпроизвеждане на песни, използвано в iPod, е създадено с патентована от тях технология, с която е създаден и собственият им плеър Zen. Заявката за този патент е била подадена от Creative още през 2001 г. Във връзка с това от компанията имат намерение да поискат финансова компенсация от Apple и вероятно ще се борят за прекратяването на производството на плеърите iPod.

Източник: idg.bg

11
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
11 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещя коментар
4 Автори на коментарите
oleSTARSDigitriXFixt00lBLOODy Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
ole
ole

мухахаха нека имммм :clap:

STARS
STARS

Тоя iPod за какво ли не го осъдиха вече 😮

DigitriX
DigitriX

Тия Creative ‘що не си гледат техните работи (player-и), а се ръгат където не им е работата… Нещо май всички много ги е яд на Apple за iPod. Да вземат да направят нещо по-добро, а не да се дървят…:angry:

Fixt00l
Fixt00l

Има далеч по-добри откъм звук,например Philips HDD 070 и по-новите,но е нестабилен.А на ipod щях да му се изплюя отгоре,като му чух звука.

Б. Белев
Б. Белев

iPod ми напрай адски гадно фпечатление още от самото начало… даже най-слабите им плейъри са с цена 3-4 пъти над нормалната за един мп3 плей..

lpa
lpa

Странно, аз съм ползвал 4ри различни МП3ки, но засега айпода (шъфъл) ми вади най-як звук.

HaroNiX
HaroNiX

Creative са най добрите в сферата на мобилните устройства. От няколко години полвам ZEN и съм изключително доволен!!! Все пак хората с това се занимават от много години!

iPOD-да както обикновенно е само много добър маркетинг, нищо повече!

Ако Creative имаха повечко умни хора в маркетинга а не адвокати, щяха да са отрепали конкоренцията още преди няколко години!

rewind
rewind

Creative от сума време не са конкурентно способни… още с излизането на x-fi чиповете им, минавайки през мп3 плеърите им и стигайки до поддръжката им дори… държат се на врата на Майкрософт и монополистичното им положение спрямо ЕАХ и DirectX и си трайкат, щото така печалбите са им предостатъчни…

poisk
poisk

Apple пък овърнаха на удара с иск срещу Creative – били нарушени 4 патента на Apple :gift:

DigitriX
DigitriX

Проблема не е в player-а, а в слушалките 😉 Има доста тестове като качество на звук на самия player, и там ясно си личи, че слушалките в комплекта го спъват.