CrossOver и Wine ще дадат възможност за стартиране на приложения за Windows в средата на Android

1
48

Устройствата, работещи под управлението на операционната система Android съвсем скоро ще получат възможност да стартират приложения за ОС Windows с помощта на програмата CrossOver на CodeWeavers, която трябва да излезе до края на тази година. Представеният преди няколко години проект Wine също ще осигури поддръжката на Android-приложения в средата на Windows.

 

Компанията CodeWeavers разработва софтуер, даващ възможност за стартиране на приложения за ОС Windows в средата на операционните системи OS X и Linux. Този проект се базира на Wine, като CodeWeavers взема участие в неговото финансиране. Wine постига съвместимост с други операционни системи чрез модификация на използваните в ОС Windows приложни програмни интерфейси.

CodeWeavers е подготвила предварителната версия на програмата CrossOver for Android, която трябва да излезе до края на годината. За съжаление, тази технология работи само при процесори с х86 и х64 архитектура, за която се създават приложенията за ОС Windows. Въпреки това, съществува макар и немногочислена група лаптопи и компютри, които ще могат да използват CrossOver for Android. Сега се работи върху Wine DirectX 11 и това ще увеличи броя на игрите, които могат да бъдат стартирани на други платформи.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
1 Автори на коментарите
текезесето Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
текезесето
текезесето

Щом е намесен Wine – нищо няма да стани или ако стане ще е след 20 години и ще е бъгаво .