Crowdhoster – Kickstarter, но за цял свят

0
29
Със сигурност сте чували доста за сайтове от типа на Kickstarter или Indiegogo. Тези така наречени „краудфъндинг общности“ се превърнаха в трамплини към успеха за хора с добри идеи. Лошото при тях е, че, поне засега, са достъпни само за потребителите на няколко държави. Crowdhoster – най-новият проект на компанията Crowdtilit – обаче е достъпен в цял свят.

Crowdhoster е не точно краудфъндинг сайт, а по-скоро комплект от инструменти, с чиято помощ интернет потребителите могат да събират дарения сами, а не използвайки услугите на платформи като Kickstarter или Indiegogo. За всяка извършена транзакция собствениците на Crowdhoster си запазват 2,9%, което е по-малко от таксата върху всяко дарение, която събират алтернативните сайтове.

Главният изпълнителен директор на Crowdhoster Джеймс Бешара (на снимката) нарича творението си „WordPress на краудфъндинга“, с което има предвид, че въпросният процес на набиране на дарения от интернет потребители е концепция точно толкова мащабна и разнообразна колкото е блогингът. Бешара посочва, че Crowdhoster може да се използва за различни неща – от събиране на дарения по политически причини до сфери като недвижимата собственост, инвестирането, благотворителността, както и разбира се набиране на средства за разработване на джаджи, инди игри и филми.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за