6.7 C
София

Cubify анонсираха своята нова линия от 3D-принтирани роботи-играчки

Най-четени

Методи Дамяновhttps://www.kaldata.com/
В "Калдата" от 2012г. насам. С интереси в сферата на информационната и интернет сигурност, дисруптивните технологии (IoT, AI, облак), видеоигрите с душа и послание и интернет свободата. Фен на Кен Ливайн, Ричард Столман и Джон Пери Барлоу.

Ако говорите с когото и да е било от все по-добре развиващата се индустрия на 3D-принтерната технология, всеки най-вероятно ще ви заявят едно и също нещо, а именно: че иска да постави принтер във всеки дом. Идеята без съмнение звучи страхотно, но има една вероятна пречка това да се случи – контекст.

Производителите е нужно да покажат на хората, за какво може да им послужи едно такова устройство. Производителите трябва да им кажат защо трябва да си купят принтер, и как да го ползват. Въпросните устройства биха могли да правят всякакви неща, а хората, които ги проектират и произвеждат допълват възможностите им с всеки изминал ден, но трябва да има някаква базисна идея, която да убеди потребителя, че той наистина се нуждае от 3D-принтер вкъщи.

От Cubify сякаш се доближават до една такава идея, като предлагат различни начини чрез които децата биха могли да си взаимодействат с устройствата. Новата линия от тези устройства са 3D-принтираните роботи.

Какво по-хубаво от това детето да може да проектира и направи свои собствени играчки? Те могат да избират измежду различни шаблони и цветове, а след това да наблюдават как принтерът изгражда техният собствен модел. Роботите предлагани на сайта на компанията предлагат точно това. Може да изберете, който си искате робот от сайта, да си поръчате шаблона за 99 цента и вашия 3D-принтер ще изработи робота.

Веднъж сдобили се с шаблона, може да принтирате колкото си искате модели. Ако пък не разполагате с 3D-принтер (от компанията) може да ги поръчате от фирмата.

Именно от такъв контекст се нуждаят 3D-принтерите, за да се превърнат в оборудване за дома. За тези от нас, които знаем, че бихме могли да създадем 3D-модел чрез някоя компютърна програма и да го пратим към принтера, тези устройства така или иначе вече са завладели сърцето. Но за средностатистическия потребител е нужно да има готов набор от оекти и предмети измежду, които той да избира и да гледа, докато те се материализират пред очите му. Веднъж схванали основната идея, те ще могат да правят свои собствени неща.

Повече за роботчетата:

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини