Компанията Cyanogen анонсира сериозни промени в своята работа и изместване на фокуса на своята дейност към частично използване на функциите на тяхната мобилна операционна система, които ще се използват за разширяване функционалността на ОС Android.

Вече е стартирана програмата Cyanogen Modular OS, която служи за подобряване на Android без да се налага инсталирането на цялостната Cyanogen OS. По този начин производителите на мобилни устройства ще могат да интегрират в своите решения отделно компоненти и модули от Cyanogen OS с помощта на динамични модули и модификации, като в основата ще бъде чистата ОС Android.

Тази партньорска инициатива е по-нататъшно развитие на Cyanogen MOD. Но Cyanogen Modular OS не изисква толкова дълбока интеграция на модификациите, както е при Cyanogen MOD. Компанията счита, че популярността на Cyanogen Modular OS ще бъде по-голяма от Cyanogen MOD.

Заедно с това бе променено ръководството на компанията. Съоснователят Кърт МакМастър (Kirt McMaster) напусна поста на главен изпълнителен директор, стана председател на борда на директорите, а тази длъжност бе поета Лиор Тал. Още един от съоснователите на Cyanogen Стив Кондик (Steve Kondik), който бе технически директор, сега поема отдела за научно-техническите разработки.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за